Wat de Uitvoerder bezighoudt en uitvoert

header-img

 

Waar ik recent een artikel plaatste over de enorme vraag naar Werkvoorbereiders binnen de bouw, geef ik nu graag aandacht aan de functie van Uitvoerder. 

Vele projecten gaan na elkaar van start, en de vraag naar uitvoerders blijft toenemen. Waar het begint bij de werkvoorbereiding, zie je een grote behoefte naar echte ‘managers’ voor op de bouwplaats.

 

Wat maakt de rol van Uitvoerder zo interessant?
Als Uitvoerder in de bouw stuur jij dagelijks het personeel aan op een project, je bewaakt de planning, de kwaliteit en de kosten. Je voert overleg met de werkvoorbereider van het project. Want over het algemeen, is het project vanuit kantoor of vanuit de bouwkeet al helemaal voorbereid door je collega’s. Op de bouwplaats ben jij degene die bepaalt en controleert of en wanneer iedereen aan het werk gaat. Je roept op tijd het materiaal en materieel af wat nodig is. Uiteraard heb je ook een belangrijke functie als het gaat om de veiligheid op het project.

 

Huidige rol van Uitvoerder bouw
Regelmatig spreek ik met vak volwassen Uitvoerders. Dit zijn vakmensen die altijd streven naar een succesvol project, wat binnen de gestelde termijn gerealiseerd moet worden. Mooie projecten realiseren met een goed team van collega’s, daar draait het bij hen om. Deze (over het algemeen) mannen, vertellen met zoveel passie over hun vak. Je bent uitvoerder of je bent het niet!

 

De Senior Uitvoerders willen vaak hun kennis en kunde overdragen aan de junioren. De échte kneepjes van het vak leer je namelijk niet op school, maar van een doorgewinterde collega.

IMG_7614.JPG

Zo is recent Jan gestart als Senior Uitvoerder. Hij streeft naar maximale kennisoverdracht op de bouwplaats. Juist door de combi te maken van een zeer ervaren bouw-professional naast een junior die vaak zeer gedreven is met alle moderne branchesoftware. Zo kunnen ze van elkaar leren en elkaar verder helpen. Dit vraag de nodige investering aan de voorkant, maar we weten allemaal dat dit keihard nodig is om ook in de toekomst de juiste bouwkwaliteit te kunnen leveren.

 

Wat denk jij er van?
Misschien heb jij naast je studie een bijbaan gehad in de supermarkt, als teamleider vakkenvullen of ben je actief geweest in de horeca. Je vraagt je nu misschien af wat dit toevoegt voor jouw carrière. Zeker wanneer je grote feeling hebt met de bouwbranche, kun jij een mooie kans pakken.

 

Als Uitvoerder in de bouw ben je een echte regelaar. Je bent sociaal en communicatief zeer vaardig. Je bent in staat je team mee te krijgen, snel te schakelen en oplossingsgericht te handelen. Leidinggeven is jouw ding, je bent van nature stressbestendig en een echte aanvoerder.

 

Wat is er mooier dan manager te zijn van jouw bouwproject? Als Uitvoerder zijn ruime doorgroeimogelijkheden tot Hoofd Uitvoerder, Bouwplaatsmanager of Projectleider. De vraag naar deze vakmensen blijft bestaan. Met jouw toekomst zit het dus wel goed. Enthousiast geworden? Laten we hier dan samen eens in gesprek gaan over jouw traject tot (junior) Uitvoerder bij jouw gewenste werkgever!

 

Reageer, bel of mail voor een kennismaking. In een persoonlijk gesprek kan ik je nog veel enthousiaster maken!

 

Corinne Meinster – 076-5143600