Wat denk je dat vrouwelijke eigenschappen voor de bouw kunnen betekenen?

header-img

 

‘Vrouwen zijn nodig in de bouwsector’. Ik las het onlangs in de Cobouw en bedacht mij: wat een goed signaal. Want wat denk je dat vrouwelijke eigenschappen voor de bouw kunnen betekenen? 

 

‘Vrouwen in de bouw worden noodzaak.’ Dat zei Nina van Arum, van Topvrouwen Bouw & Infra. Voor de bouwsector zijn vrouwen namelijk ‘verbinders’ en ‘samenwerkers’. Ik kan mij goed vinden in zulke uitspraken. Als de druk op de bouwplaats toeneemt, draait tenslotte alles om “samenwerken” en “verbinden”. Het project moet toch gerealiseerd worden. Vrouwen zorgen daarbij voor meer openheid en bewaken het groepsbelang.  

 Bouwvrouwen

De combinatie man/vrouw
Natuurlijk zeg ik niet dat mannen haantjes pur sang zijn. Het gaat vooral om de samenstelling van een team. Een combinatie man/vrouw voegt veel toe op de bouwplaats, alles draait namelijk om communicatie en sociale organisatie. Deze rol heeft de vrouw al sinds de evolutie. Dat we elkaar allemaal nodig hebben, zeker in deze tijd van krapte, dat wisten we natuurlijk al.

 

Vrouwelijke intuïtie maakt het verschil in de bouw
Noem het vrouwelijke intuïtie, maar 9 van de 10 keer voel ik aan of een match slaagt. Natuurlijk weten wij wat er leeft in de bouw- en/of vastgoedsector. Echter, vaak is het een gevoel waarom een kandidaat bij een organisatie past. Dat is niet altijd te onderbouwen, hoe graag we dit soms ook zouden willen. Het is gevoel.

Recent hebben wij weer een aantal dames mogen ondersteunen in hun zoektocht naar een baan die bij ze past. Nadine gaat 1 september starten als Bouwkundig Inspecteur en ook Cathelijn hebben wij aan een leuke job mogen helpen, ze is begonnen als Vastgoed Adviseur. Kansen genoeg voor iedereen met de juiste motivatie, kennis of drive. 

 

Vrouw, blijf dus kansen zoeken in de bouw  
Voel je dus welkom om ook als vrouw bij Meinselect te solliciteren op functies in de bouw- en/of vastgoedsector. Of je nu op zoek bent naar een concrete vervolgstap, of gewoon even wilt sparren.
Bij Meinselect ben je van harte welkom om in de bouwsector je “mannetje” te staan!