We weten toch allemaal dat het “schaap met vijf poten” niet direct bij u voor de deur staat?

header-img

SchaapEr is een flinke stijging van vacatures in de bouw en vastgoed waarneembaar, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek. De vraag naar personeel binnen kleine en middelgrote bouwbedrijven is flink toegenomen.

Het is een feit dat er afgelopen jaren minder bouwkunde studenten zijn afgestudeerd, waardoor er minder aanbod van personeel is op de markt. Tijden de crisis is er flink gekort op personeel , waardoor iedereen op scherp staat. De vraag naar personeel groeit zo hard dat de bouwwereld de kans niet heeft gekregen zich hierop voor te bereiden.

Het gevolg van deze krapte is dat goed geschoold personeel weggekocht wordt. Vooral werkvoorbereiders en calculators zijn in trek. Een ander gevolg is dat personeel intern begeleid en opgeleid wordt. Door het bedrijfsleven wordt opgemerkt dat de jeugd studeert in een kenniseconomie en op praktijkgebied niet voldoende ervaring meebrengt.

Wordt het tekort aan personeel zo in stand gehouden of wordt het tijd voor een cultuuromslag?

Inzet persoonlijkheidsanalyse
Meinselect kijkt verder dan alleen een cv. De persoonlijkheid van iemand kan vaak net het verschil maken waarom iemand wel of niet geschikt is voor een bepaalde functie of organisatie.  Door de inzet van een persoonlijkheidsanalyse op basis van kleur, komt een duidelijk profiel naar voren. Matcht dit met het profiel van de opdrachtgever, dan zijn wij ervan overtuigd dat iemand met de juiste begeleiding de functie succesvol kan invullen. Meinselect maakt hiervoor gebruik van MyDrives-analyse.

Want we weten allemaal dat “het schaap met vijf poten” niet direct bij u voor de deur staat!

Wilt u weten hoe wij uw vacature kunnen inkleuren? Neem gerust contact op, wij komen graag bij u langs!