Werk vinden in de bouw. Solliciteren via social media.

header-img

 

Solliciteren via internet

Op het internet zijn veel vacaturesites te vinden. De grootste en bekendste zijn werk.nl, monsterboard.nl en de nationalevacaturebank.nl. Bij dit soort websites schrijf je je in en je plaatst je cv.Solliciteren-bouw

 

Op deze websites kun je filters instellen om zo bij vacatures te komen die op jou van toepassing zijn. Wanneer er een toepasselijke match is gevonden, krijg je per e-mail bericht.

 

Er zijn ook websites die zich richten op een bepaalde sector zoals de horeca of de zorg. Voor vacatures in de bouw kun je kijken op bijvoorbeeld bouwvacatures.nl, bouwjobs.nl en natuurlijk meinselect.nl.

De vacaturesites hebben een gespecialiseerd relatienetwerk van opdrachtgevers. Het zijn de opdrachtgevers die voor de dienstverlening van de vacaturesite of het werving- en selectiebureau betalen. Kandidaten hoeven hier dus nooit een financiële bijdrage voor te leveren; het is zelfs volgens de wet verboden.

 

Het verschil tussen werving & selectie en detachering

Veel websites geven aan dat ze werving & selectie doen, detachering, of allebei. Wat is nu eigenlijk het verschil?

 

Werving & selectie

Bij werving & selectie is dit onderdeel door de opdrachtgever uitbesteed aan de vacaturesite . Het bureau zoekt dus geschikte kandidaten die worden voorgesteld aan de opdrachtgever die de vacature heeft openstaan. Soms worden de sollicitatierondes ook uitgevoerd door het werving- en selectiebureau. Het contract dat je krijgt, ontvang je van de opdrachtgever.

 

Detachering

Bij detachering wordt de aanbieder van de vacatures, jouw werkgever. Je ontvangt dan een detacheringscontract op projectbasis. De opzegtermijn van een detacheringscontract is over het algemeen één maand.

 

Vacaturesite opstapje naar vaste baan

Veel vacaturesites, werving- en selectiebureaus en detacheringsbureaus bieden tijdelijke contracten. Nederland wordt immers steeds flexibeler. Het is echter niet ondenkbaar dat je langs deze weg een vaste baan vindt.

 

Hoe wordt er met jouw gegevens omgegaan?

Uitzendbureaus, vacaturesites, werving- en selectiebureaus en detacheringsbureaus moeten aan strenge eisen voldoen om jouw privacy te waarborgen. Jouw gegevens mogen dus niet bij de opdrachtgever terechtkomen. Voordat je wordt voorgesteld aan een opdrachtgever, moet dit met jou worden besproken en dien jij je toestemming hiervoor te geven.

 

Wat kan Meinselect voor je doen?

Meinselect is gespecialiseerd in het matchen van opdrachtgevers en werkzoekenden in de bouw. We kennen twee vormen van detachering. Projectdetachering, voor een vooraf overeengekomen periode. En detachering met uitzicht op een vast dienstverband. Meinselect verzorgt ook de werving en selectie van medewerkers die rechtstreeks in dienst gaan bij de opdrachtgever.

 

Ben je op zoek naar een baan in de bouw? Bekijk dan hier onze vacatures en schrijf je in voor onze nieuwsbrief, dan word je altijd op de hoogte gehouden van ons vacatureaanbod.

 

 

 

Button ik zoek bouwpersoneel