Wie kies jij?

header-img

 

Té snel van baan wisselen is niet handig. We horen het vaker onder bouwers; ik kreeg een mooi aanbod, nam ontslag want zat niet helemaal op mijn plek, maar kwam er binnen enkele weken achter dat ik in de nieuwe functie niet gelukkig ben en/of ga worden… Wel heb je het geluk dat je binnen de bouw en vastgoed zo weer aan de bak komt in deze tijd, maar toch wil je geen energie verspillen. 

 

Liever…

Je hoeft je misschien niet druk te om te maken om daarna weer een leuke baan te vinden, maar doet dat misschien toch wel eens als je op zoek bent naar jouw werkgeluk. Liever een andere branche, liever een andere functie, liever nieuwe ervaringen op doen of liever nu meer uitdaging voor meer voldoening. Andere werkzaamheden, een betere relatie met je manager en collega’s, de mogelijkheid om te groeien en de manier waarop je past bij de normen en waarden van het bedrijf; allemaal overwegingen in de zoektocht naar jouw ideale baan binnen de bouw en vastgoed.    

 

Ben je intern het gesprek aangegaan en geloof je niet dat er op korte termijn uitzicht is op een match, ga dan het gesprek elders aan. Je vergoot hierbij de kans om jouw ideale baan te vinden door eerst goed te achterhalen waar jij naartoe wilt. Hiervoor kun je meerdere vacatures met elkaar vergelijken, ongeacht voor bij voor wat voor soort bouw en/of vastgoedbedrijf je gaat werken.

 

De keuze is reuze

Zie je wel passende vacatures, maar wil je eerst meer informatie over het desbetreffende bedrijf? Vraag dan om een kennismakingsgesprek, of vraag je netwerk hoe het is om daar te werken voor je de overstap maakt. Of klop aan bij een recruitmentbureau met haar grote netwerk om samen op zoek te gaan naar jouw functies binnen de mooiste organisatie welke aansluit bij jouw wensen en ambities. De kennismakingsgesprekken worden dan voor jouw geregeld met duidelijke vergelijkingen. We stellen jou dan de vraag: waarvoor kies jij?   

 

Op naar jouw werkgeluk!