Woonconsulent vacature

Woonconsulent vacature

Onder de woningcorporaties zijn er een aantal belangrijke functies, waaronder de vacature woonconsulent.

Wat is een woonconsulent?

Het begrip woonconsulent is op te breken in twee woorden. De uiteindelijke betekenis van een woonconsulent is het volgende. ‘Een werknemer met bepaalde kennis en vaardigheden om adviezen te geven op het gebied van woningverhuur’. In een adviserende functie ben jij verantwoordelijk voor de koppeling tussen woning zoekende mensen en de verhuurder.  Lees hieronder meer over de vacature woonconsulent.

Wat doet een woonconsulent?

Als jij de Woonconsulent vacature in wilt gaan vullen is het handig om het exacte functieprofiel te lezen. Bekijk de woonconsulent vacatures bij onze vacaturepagina of lees hieronder meer over de taken, het salaris en opleiding.

Vacature woonconsulent

Er is een woning vrijgekomen nadat het bouwproject is afgelopen. Jij bent nu verantwoordelijk voor het adverteren van deze woning. Aan de hand van de woningcorporatie plaats jij de advertenties en probeer jij nieuwe huurders te vinden. Je adviseert woningzoekenden en koppelt ze aan geschikte woningen. Als ze eenmaal ingetrokken zijn ben jij verantwoordelijk voor de problemen of vragen over de verhuurde woning. Je zult de inwonende persoon altijd proberen te helpen in dienst voor de woningcorporatie. Bij de functie wordt meer gevraagd dan alleen communicatieve en sales vaardigheden. Er wordt ook verwacht dat jij administratieve taken uitvoert. Hierbij moet je denken aan taken, zoals het huurcontract opstellen, facturen maken en offertes maken. De woonconsulent vacature is dus erg veelzijdig en zorgt elke dag voor nieuwe taken. Geen dag zal meer hetzelfde zijn.

Woonconsulent salaris

De vacature woonconsulent heeft gemiddeld een salaris van €2.850,-. In de CAO zijn minimum- en maximum lonen vastgesteld voor het woonconsulent salaris. Het minimumloon is €2.300 en het maximale salaris ligt rond de €3.400. Je uiteindelijke salaris zal liggen aan je opleiding, het aantal jaren ervaring, je leeftijd, het bouwbedrijf en het arbeidsperspectief binnen het bedrijf.

In contact komen met Meinselect

Heeft u interesse in een van de woonconsulent vacatures of zou u graag zelf een bouwvacature uitzetten? Neem dan contact met ons op via de contactpagina, [email protected] of bel ons op 076 514 3600!