Bouwen aan een nieuwe carrière

header-img

 

In Amerika zagen we al een beweging in de arbeidsmarkt. De “Great Resignation” trend zet nu ook door in Nederland. Nu de coronapandemie redelijk achter de rug is, wisselen veel mensen van baan. Volgens de cijfers van het UWV had in het derde kwartaal van 2022 5,3% van de werknemers een nieuwe werkgever in vergelijking met het kwartaal ervoor. Dat waren ruim 400 duizend baanwisselaars, oftewel een kwart meer dan net voor de pandemie.


Arbeidsmarkt bouw

Ook in de bouwwereld zien we verschuivingen. Sinds begin januari zien wij een piek in contactmomenten met zowel de opdrachtgevers als kandidaten. We kampen met het woningtekort, maar ook de energietransitie en vluchtelingencrisis maakt dat beroepen in de bouw een opmars maken.

Binnen onze doelgroep krijgen wij steeds vaker te horen dat werknemers gezien en gehoord willen worden. Een overstap van werkgever heeft (gelukkig) niet alleen met een hoger salaris te maken. Al hebben werknemers die vallen onder cao bouw & infra, niet te klagen. 1 januari heeft de cao weer een loonsverhoging doorgevoerd van 2,5 %.

Meinselect zorgt voor duurzame matches
Meinselect is een specialistisch bureau voor werving, selectie en detachering in bouw en vastgoed dat in de snelle detacheringswereld opvalt door de inzet van persoonlijk contact en duurzame relaties.

Ben jij op zoek naar de juiste kandidaten of ben je op zoek naar een nieuwe baan in de bouw? Neem contact met ons op en wij zoeken de perfecte, duurzame match.

 

Bron: UWV