Doen we nog wel wat we leuk vinden?

header-img

 

Onlangs stond er een artikel in de Cobouw: “Steeds minder gezellig in de bouwkeet”

Zelf ben ik benieuwd of dit ook echt zo is. Wat is de achterliggende reden dat het minder “gezellig” zou zijn in de keet? En nog veel belangrijker, doen mensen dan nog wel wat ze leuk vinden?

Waarom doen mensen überhaupt iets? 

Om te achterhalen wat iemand écht wil, moeten we eerst kijken hoe mensen functioneren. Hoe kan het zijn dat een collega met minder ervaring toch succesvoller is dan een collega met meer ervaring in dezelfde functie? Waarom gaat de ene persoon fluitend naar zijn werk en ervaart de ander dat als een loodzware opgave? Waarom ervaart de een altijd stress en de ander zelden tot nooit? Om hier een antwoord op te krijgen is het vooraf belangrijk om inzicht te krijgen in de vraag:

Waarom doen we überhaupt iets? 

1. Omdat anderen het doen > kuddegedrag

2. Omdat het moet > soms moeten we gewoon iets doen (zeker zakelijk gezien)

3. Omdat je het zelf wil > vaak krijgen we hier positieve energie van!

Persoonlijkheid & kleur

Dagelijks spreek ik kandidaten en opdrachtgevers binnen de bouw en vastgoed. Aan de hand van een eerste kennismaking, maak ik al snel een inschatting van zijn of haar persoonlijkheid. Natuurlijk ben ik mij ervan bewust dat je tijdens een gesprek maar een heel klein deel hiervan te zien krijgt. Toch besteed ik hier veel aandacht aan. Waar is iemand graag mee bezig in zijn werk, maar ook privé. De persoonlijkheid van iemand kan worden vertaald in één of meerdere kleuren.

MyMatch

De kleurentheorie achter MyMatch geeft glashelder aan of de drijfveren, en daarmee de persoonlijkheid van een werkzoekende, matchen met de vacature. Wat ook duidelijk naar voren komt: is de werkzoekende vanuit zijn intrinsieke drijfveren echt gemotiveerd? Stel dat iemand hoog scoort qua IQ en EQ, en hij niet beschikt over de nodige motivatie, schiet hij daar niet veel mee op. En u als werkgever dus evenmin.

Hoe maakt u het verschil?

Hoe zorgt u ervoor dat nieuwe medewerkers op de lange termijn ook echt succesvol zijn en graag binnen uw organisatie blijven werken? Hoe lukt het u om de vijver waarin u vist groter te maken, ook al zijn ervaren bouw en vastgoed professionals schaars? Als u de perfecte match tot stand wil brengen tussen vacature en sollicitant, kijk dan ook naar de verborgen drijfveren. Daar ontdekt u wat iemand écht wil. Dat is namelijk minstens zo belangrijk!

Wat een sollicitant wil, is belangrijker dan wat hij kan!

Met MyMatch vormt u de match tussen wat u als werkgever én wat de sollicitant wil. Hierdoor kunnen we kwalitatief betere sollicitanten selecteren die op de lange termijn een succesvolle bijdrage leveren aan uw organisatie. Sollicitanten die kunnen werken zoals ze willen werken, zijn natuurlijk extra gemotiveerd en hierdoor zorgen ze voor een hoger rendement. Deze mensen gaan zeker het verschil maken!

Corinne Ik doe écht wat ik leuk vind, u toch ook?

Persoonlijk kan ik alleen maar beamen dat ik écht doe wat ik leuk vind. Dat geeft een gevoel van vrijheid en het geeft mij positieve energie! Doet u wat u écht leuk vindt? Of bent u benieuwd naar uw verborgen drijfveren? Neem vrijblijvend contact op, samen komen we snel achter uw “kleurrijke persoonlijkheid!”

Corinne Meinster

bron: www.mydrivesmyhabits.com