(G)een nieuwe baan?

header-img

 

Waarom zou ik vertrekken?

Ik voel dat ik als bouwer goud waard ben!

 

Ben jij een bouwer, dan ben je goud waard! Voor de maatschappij, om deze mooier en duurzamer te maken en een huis of werkplek te maken/restaureren voor de medemens. Maar je bent ook goud waard voor je werkgever! Zonder jouw inzet en harde werk worden projecten niet gestart of afgerond volgens planning…

 

Voel jij die waardering niet? Of zijn er andere redenen waar jij je in herkent waardoor je denkt aan een nieuwe baan/werkgever voor na de bouwvak ’22?

 

Hierbij uit onze ervaring de meest voorkomende redenen waarom bouwers vertrekken bij hun huidige werkgever:

 

  1. Tijd om in een andere keet te kijken na jarenlang dienstverband

Wanneer je als loyale bouwer al jaren bij dezelfde werkgever werkt, bedenk je je dat je dit werk niet wilt blijven doen tot je met pensioen gaat. Er zijn dan ook zoveel mooie werkgevers met leerzame projecten waardoor je je horizon kan verbreden. Als jij al jarenlang goed zit, zit je goed. Maar voor sommigen is dat niet altijd goed genoeg en knaagt het weer leren en verder ontwikkelen.  

 

  1. Niet gezien of gehoord worden

Een goed salaris is belangrijk, voor velen misschien wel het belangrijkste. Toch is erkenning voor het werk dat je levert in de vorm van een compliment/schouderklopje ook enorm van waarde. Is er geen aandacht voor jou, wordt er niets gedaan met jouw inbreng dan is de kans groot dat je je werkgeluk gaat zoeken bij een ander bouwbedrijf.

 

  1. Structureel hoge werkdruk

Door het gebrek aan collega’s en het werk wat er ligt is een hoge werkdruk bij jou wel bekend. Dat is bij een ander bouwbedrijf mogelijk niet anders… Wanneer je merkt dat je in je vrije tijd uitgeblust bent doordat je vaak overwerkt of de werkdruk structureel te hoog is, raakt je balans tussen werk en privé verstoord. Maar wanneer je kijkt naar punt 2 en er geen zicht is op verandering, tel jij je laatste dagen af…

 

  1. Gebrek aan flexibiliteit

Of het nu gaat om het opnemen van een vrije dag of overuren, of het niet zelf kunnen inrichten van je werkweek… Bijvoorbeeld wanneer thuiswerken wel of niet mogelijk is, kan dit ook een reden zijn waarom jij liever overstapt naar een werkgever waar dat geen probleem is.

 

  1. Geen klik met collega’s / leidinggevende

Respectvolle omgang, open communicatie en een goede sfeer. Dat wil iedereen. Jij en je collega’s hebben hier ook je aandeel in, maar je leidinggevende mag hier ook zeker zijn/haar best voor doen. Is dit niet het geval? Ga dan eens het gesprek aan, eerst met je leidinggevende zelf en mocht dit tegenvallen daarna met een potentiële nieuwe leidinggevende? 

 

  1. Geen toekomstperspectief

Of je nu een starter bent binnen de bouw, of je pensioen al in zicht is, iedereen wil zekerheid. Als een bedrijf niet stabiel is door de huidige markt en hierover niet duidelijk communiceert, zoek je liever een sterk gezond bouwbedrijf waar je op kunt bouwen. Ook het gebrek aan doorgroeimogelijkheden is een reden om te vertrekken en elders een mooie stap te maken.