Goed nieuws! De bouw trekt aan!

header-img

Er ontstaan nieuwe kansen, mooie projecten, uitdagende vacatures en volop ruimte om te  innoveren: wat willen we nog meer?  Vanuit verschillende media krijgen we de melding dat de werkgelegenheid in de bouw toeneemt. In 2017 en 2018 zal de werkgelegenheid met 34.000 arbeidsjaren kunnen toenemen, waarbij de verdeling over werknemers en zelfstandigen naar verwachting meer evenwichtig gaat worden. In de periode 2019-2022 zal de werkgelegenheid met nog eens 23.000 arbeidsjaren kunnen toenemen.

bouw trekt aan

 

Alle partijen in het bouwproces krijgen te maken met een tekort aan geschikt personeel

Er is een flinke stijging vacatures in de bouw waarneembaar, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek. De vraag naar personeel binnen kleine en middelgrote bouwbedrijven is flink toegenomen. Het is een feit dat afgelopen jaren minder bouwkunde studenten afgestudeerd zijn, waardoor er minder aanbod van personeel is op de markt. Tijden de crisis is er flink gekort op personeel , waardoor iedereen op scherp staat. De vraag naar personeel groeit zo hard dat de bouwwereld de kans niet heeft gekregen zich hierop voor te bereiden.

Het gevolg van deze krapte is dat goed geschoold personeel weggekocht wordt. Vooral werkvoorbereiders en calculators zijn in trek. Een ander gevolg is dat personeel intern begeleid en opgeleid wordt. Door het bedrijfsleven wordt opgemerkt dat de jeugd studeert in een kenniseconomie en op praktijkgebied niet voldoende ervaring meebrengt.

Wordt het tekort aan personeel zo in stand gehouden of wordt het tijd voor een cultuuromslag?

Ondersteuning vanuit Meinselect

Meinselect kijkt verder dan alleen naar een cv. De persoonlijkheid van iemand kan soms net het verschil maken waarom iemand wel of niet geschikt is voor een bepaalde functie of organisatie.  De zoektocht naar een geschikte collega begint met een goed gesprek. Kunnen wij u helpen in uw zoektocht naar personeel? Of het om een vaste invulling of tijdelijk project gaat, Meinselect weet ook voor uw organisatie de match te maken!