Heb jij passie voor je vak?

header-img

 

 Wat een superleuke dag hebben wij achter de rug! Gisteren hebben wij de crew van “Van Passie naar Droombaan” over de vloer gehad. Natuurlijk is dat best een beetje spannend, maar uiteindelijk is het mij alles meegevallen. 

We hebben veel lol gehad tijdens de opnames en de tijd tussendoor. Voor mij vanzelfsprekend, want bij Meinselect wordt gelukkig veel gelachen. Maar zoals ik van de crew begreep gaat het er ook wel eens anders aan toe.

 

Met een kleine voorbereiding op vragen als; Waarom ben je voor jezelf begonnen? Of, waarin onderscheiden jullie je van de grote bureaus, zijn we gewoon van start gegaan! Hoe leuk is het om met passie voor je vak een interview af te leggen?  Hoe meer ik hier voor mezelf mee bezig was, hoe bewuster ik mij werd van het feit dat wij ons (gelukkig) wel degelijk onderscheiden. Als klein bureau in een zeer dynamische markt is het extra belangrijk om constant in contact te zijn en te blijven met je kandidaten maar ook met je opdrachtgevers. Zonder dit te koppelen aan keiharde targets, want daar geloof ik persoonlijk niet zo in. Oprechte interesse en matchen op persoonlijke drijfveren in plaats van puur alleen te matchen op basis van een cv. Alleen dan kun je een duurzame match maken. 

 

Mijn persoonlijke zoektocht naar mijn droombaan heeft best even geduurd, van tekenaar tot recruitment consultant en uiteindelijk ondernemer binnen de bouw- vastgoed! Al mijn ervaringen tot nu toe zijn niet voor niets geweest. Zo zie ik dat ook bij de kandidaten die ik spreek. Soms is het verloop op een cv misschien niet logisch maar er zit altijd een verhaal achter. Vaak kun je beter drie keer een “verkeerde” keuze maken om uiteindelijk jouw droombaan te vinden. 

 

Waar ik blij van word? Wanneer een gedetacheerde medewerker een app stuurt met een foto van zijn of haar project. Vol trots om te laten zien waar hij of zij mee bezig is. Dat geeft mij voldoening!

 

Hoe zit dat bij jou? Heb jij passie voor jouw vak of ben je nog op zoek naar jouw droombaan?

 

Ik help je graag verder op weg. 

 

P.S. Wanneer ons interview zal worden uitgezonden, is nog niet bekend. Blijf ons volgen! 

 

Passie voor je vak