Hier al aan gedacht?

header-img

 

Je kunt denken, ik doe wat van me gevraagd wordt, met of zonder zin, als ik mijn salaris maar krijg. Dat krijg ik toch wel. Maar je kunt ook met veel voldoening thuiskomen en blij zijn dat je voor ‘jouw hobby binnen de Bouw of Vastgoed’ goed betaald krijgt. Natuurlijk is je werk niet elke dag je hobby, maar begrijp dat er een verschil is tussen jarenlang dagelijks ergeren, of een baan hebben waar je dagelijks plezier in hebt!

 

Jouw ideale baan binnen de Bouw en Vastgoed

Wat maakt jouw baan leuk? Wat kun je echt waarderen? En waar zie je regelmatig tegenop? Door hier over na te denken kun je je jouw ideale functie in het ideale vakgebied creëren.

Wanneer je graag dingen anders ziet, kun je erover nadenken hoe je wél zou willen dat het gaat. Vaak heb je zelf een hele grote invloed op de omstandigheden, zonder dat je het altijd weet. Vind je je werk niet afwisselend genoeg, zorg dan dat je meer werkzaamheden krijgt. Heb je te veel stress, kijk dan samen met je leidinggevende welke werkzaamheden je kunt laten vallen. Kijk ook naar jezelf: Wil je liever leukere collega’s, doe dan zelf ook eerst moeite om er het beste van te maken door aanwezig te zijn op borrels of geïnteresseerd te zijn. 

 

Werken naar jouw ideale situatie

Om je huidige situatie los te laten en te werken naar de ideale situatie kun je verschillende dingen doen. Kun je zelf dingen veranderen? Heb je in plaats van hierover na te denken dit ook al geprobeerd? En dit uitgesproken? “Ik heb bepaalde dingen waar ik ontevreden over ben, en zou het fijn vinden om hier samen naar te kijken.” Zo moeilijk is dat niet…

 

Actie

Hoe actief je als bouwer te werk gaat, zo actief moet je ook doorpakken bij ontevredenheid. Geef je aan waar je mee zit, dan geef je anderen de ruimte hier over na te denken en hopelijk iets te veranderen. Dit is beter dan dat je gaat zitten binnenvetten. Des te beter de communicatie, des te groter de kans dat er een oplossing komt. Zie je (na een realistische tijd) geen verandering? Durf dan stappen te ondernemen. 

Het kan een hele stap voor je zijn om ontslag te nemen. Je weet nu wat je hebt, werkt misschien lekker dichtbij en je houdt van ‘het bekende’. Maar vergeet niet jezelf en jouw (werk)geluk voorop te stellen. Zeker niet als je werkzaam bent binnen een branche zoals de Bouw en Vastgoed waar op het moment zoveel mooie vacatures in te vinden zijn! Het kan echt verademend zijn ergens een nieuwe, mooiere en financieel aantrekkelijkere stap te maken…

 

Als Bouwkundige ondersteuning nodig bij het vinden van een passende werkgever in de Bouw en/of Vastgoed rondom Breda? We delen graag vrijblijvend onze ervaringen met je uit ons behoorlijke netwerk.