Maak een loopbaan plan!

header-img

 

Sommigen hebben een duidelijke ambitie en een plan voor hun carrière, en sommigen laten een nieuwe baan liever op zich afkomen. Heb jij ambities binnen de bouw & vastgoed, en weet jij al welke functie je uiteindelijk wil betreden? Het is dan handig om nu al vanuit die stip aan de horizon terug te kijken naar wat er al kan gebeuren om naar jouw ideale functie te klimmen. Start aan jouw loopbaanplan!

 

We helpen je hier graag een handje bij om regisseur te worden van jouw carrière in de bouw en vastgoed. Zo kan jij je doel sneller bereiken.

 

Hierbij onze tips:

1) Formuleer je loopbaan doel helder; weet duidelijk voor welke functie, in welke concrete branche, in wat voor soort organisatie je uiteindelijk gaat.

 

2) Maak bovenstaand doel SMART; naast specifiek dus ook meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdsgebonden.

Een voorbeeld: “Uiteindelijk wil ik Technisch tekenaar worden in de Staalbouw. Ik wil nu ervaring op doen als technisch tekenaar, en daarom ga ik naast mijn baan van periode X tot periode X een (interne) cursus technisch tekenen volgen, zodat ik over 1 jaar vanuit hier werkervaring op kan gaan doen.” Klaar? Kom in actie om deze te realiseren!

 

3) Gebruik je online en offline netwerk, en breid deze uit. Verzamel mensen om je heen naar wie je opkijkt. Volg ze, en vraag of bekijk welk pad zij hebben bewandeld. Zoek het niet te ver!

 

4) Ambitieus zijn is goed, maar… zorg dat je geen oogkleppen op krijgt. Succes komt niet plots, dat ga je zelf creëren door er hard voor te werken. Focus je naast je lange termijn doel op je huidige werk. Welke skills kun en wil je nu al verder ontwikkelen? Dan zullen er kansen volgen.

 

Kom je erachter dat je huidige baan niet bij je lange termijn doel past, dan wordt het tijd hier wat aan te doen… Het is niet snel te laat om jouw ambitie waar te gaan maken!

 

Heb je nog niet helder wat jouw ideale baan moet zijn binnen de bouw en vastgoed, denken we graag mee in mogelijkheden aan de hand van jouw cv! Neem gerust contact met ons op.