Over kwaliteit gesproken….

header-img

 

kwaliteit

 

“Weer zo’n bureau dat mijn cv op 100 plekken wil neerleggen, zonder zich in mij als persoon te verdiepen!”

 

Wat een gekte in de wereld van werving, selectie en detachering binnen de bouw en vastgoed! Dagelijks plaatsen potentieel werkzoekenden hun cv op diverse jobboards. Dagelijks worden deze werkzoekenden gebeld, ontvangen zij e-mails en appjes om bij verschillende detacheringsbureaus op gesprek te komen. Hartstikke leuk natuurlijk, want als je werkzoekend bent wil je zo snel mogelijk aan de slag!

 

Benaderen van bouw- vastgoedprofessionals 
Natuurlijk benaderen wij ook kandidaten vanuit verschillende kanalen. Zo heb ik afgelopen week een interessante kandidaat benaderd vanuit www.bouwvacatures.nl. Deze man reageerde direct op mijn verzoek om een afspraak te maken voor een persoonlijke kennismaking. Netjes stuurde hij al zijn gegevens en zouden we vandaag een afspraak hebben. Tot mijn verbazing belde hij een half uur voorafgaand aan onze afspraak af. 

Netjes vroeg ik naar de reden van het afzeggen van onze afspraak. Bij nader inzien had hij deze zelfde dag al 10 telefoontjes gehad van collega’s uit de branche. Zo kon deze “Uitvoerder” al bij meerdere bedrijven op gesprek. Hij vond het zonde van zijn tijd om ook nog even bij mij langs te komen. Want was zijn toelichting: “doe eerst maar eens iets voor mij” – “kom eerst maar eens met iets concreets”, want jullie willen toch alleen maar snel cv’s versturen, zonder “echt” te kijken of iets past ja of nee. Daar heb ik geen zin in…

 

Soms ben je te laat
Ik heb hem vriendelijk aangegeven dat wij op deze manier niet te werk gaan, omdat wij graag willen weten met wie we te maken hebben alvorens ik zijn of haar gegevens naar onze opdrachtgevers stuur. En ja, dan ben je soms te laat. Maar nog veel belangrijker, dan weet ik wel zeker dat het een goede match is van twee kanten. Tevens heb ik hem geadviseerd om ervoor te waken dat al deze snelle bureaus, nu met zijn cv deze gekke markt op gaan. Straks beland je daardoor zelf in een vervelende situatie.

Natuurlijk kan ik mij voorstellen dat je selectief met je tijd om moet gaan, zeker in deze markt waarbij veel vraag en weinig aanbod is. Maar soms kan één gesprek wel het verschil maken, waardoor het je uiteindelijk tijd oplevert.

Kwaliteit versus kwantiteit
Kwaliteit staat ver boven kwantiteit, ik stuur liever 1 cv naar een opdrachtgever waarbij ik de overtuiging heb dat het tot een succesvolle bemiddeling kan komen dan 10 x hetzelfde cv naar 10 verschillende partijen. 

Bij Meinselect ligt het invulpercentage op ca. 30% > van voorgestelde kandidaten tot uiteindelijke bemiddeling, deze kwaliteit wil ik graag vasthouden. Soms gaat dat ten koste van snelheid, maar dat neem ik voor lief.

 

Ik wens deze uitvoerder veel succes in zijn zoektocht naar een baan die echt bij hem past! Ook op zoek naar een leuke job en heb jij wel tijd voor een persoonlijke kennismaking? Bel of mail gerust voor een afspraak, ik maak graag tijd! 

Corinne Meinster