Vrouwelijke intuïtie maakt het verschil in de bouw

header-img

 

‘Vrouwen zijn nodig in de bouwsector’. Ik las het onlangs in de Cobouw en bedacht mij: wat een goed signaal. Want wat denk je dat vrouwelijke eigenschappen voor de bouw kunnen betekenen? Lees verder. 

 

‘Vrouwen in de bouw worden noodzaak.’ Dat zei Nina van Arum, van Topvrouwen Bouw & Infra. Voor de bouwsector zijn vrouwen namelijk ‘verbinders’ en ‘samenwerkers’. Ik kan mij goed vinden in zulke uitspraken. Als de druk op de bouwplaats toeneemt, draait tenslotte alles om “samenwerken” en “verbinden”. Het project moet toch gerealiseerd worden. Vrouwen zorgen daarbij voor meer openheid en bewaken het groepsbelang.  

 

De combinatie man/vrouw

Natuurlijk zeg ik niet dat mannen haantjes pur sang zijn. Het gaat vooral om de samenstelling van een team. Een combinatie man/vrouw voegt veel toe op de bouwplaats, alles draait namelijk om communicatie en sociale organisatie. Deze rol heeft de vrouw al sinds de evolutie. Dat we elkaar allemaal nodig hebben, zeker in deze tijd van krapte, dat wisten we natuurlijk al.

 

Vrouwelijke intuïtie maakt het verschil in de bouw

Noem het vrouwelijke intuïtie, maar 9 van de 10 keer voel ik aan of een match slaagt. Uiteraard gebruiken wij de MyDrives-persoonlijkheidstest en weten wij wat er leeft in de bouw- en/of vastgoedsector. Echter, vaak is het een gevoel waarom een kandidaat bij een organisatie past. Dat is niet altijd te onderbouwen. Je voelt het aan.

 

Vrouw, blijf dus kansen zoeken in de bouw  

Voel je dus  welkom om ook als vrouw bij Meinselect te solliciteren op functies in de bouw- en/of vastgoedsector. Of je nu op zoek bent naar een  concrete vervolgstap, of gewoon even wilt sparren.

 

Bij Meinselect ben je van harte welkom om in de bouwsector je” vrouwtje” te staan!