Waarom laat jij je detacheren binnen de bouw?!

header-img

Laat jij je detacheren binnen de bouw?!

 

“Maar met een tekort in de bouwbranche, ga je dan niet beter voor een vaste baan?”

 

“Nee, ik vind het een groot voordeel bij verschillende opdrachtgevers voor een bepaalde tijd binnen te kijken, en mezelf zo te ontwikkelen op diverse gebieden.”

 

“Is dat dan hetzelfde als uitzenden?”

 

“Nee. Bovenstaand voordeel heeft uitzenden ook, maar toch kent detacheren sterke verschillen en voordelen mocht je dit ook interesseren.”

 

De verschillen tussen uitzenden en detacheren

Omdat we merken dat het voor velen niet precies duidelijk is wat het verschil is tussen uitzenden en detacheren, en wat de voordelen zijn van detacheren, leggen we het graag voor je uit.

 

Een detacheringsovereenkomst biedt jou als werknemer meer zekerheid. Met je detacheringsorganisatie heb je een contract wat vergelijkbaar is met een arbeidscontract bij een willekeurige werkgever. Het bureau, zoals bijvoorbeeld Meinselect, is jouw werkgever. Het voordeel tegenover uitzenden hierbij is dat je daarbij vaak nog bijkomende secundaire arbeidsvoorwaarden hebt, net zoals je die vaak ook nog bij je de organisatie krijgt waar je aan de slag gaat.   

 

Uitzendwerk is vaak meer algemeen werk, detacheren is voor meer gespecialiseerd werk. Daarbij is de relatie tussen een gedetacheerde en een detacheringsorganisatie vaak duurzamer, omdat het werk van langere tijd is dan het gemiddelde uitzendwerk. Zeker in onze Bouw en Vastgoedbranche is het aangeboden werk niet alleen met piekmomenten. Door langer samen te werken leer je elkaar beter kennen, en biedt het detacheringsbureau je voordelen zoals bijvoorbeeld loopbaanadvies waarbij wordt gekeken naar jouw persoonlijke ontwikkeling mocht je daar behoefte aan hebben. Blijkt het dat je zo goed op je plek zit bij je huidige opdrachtgever, kunnen wij uit onze ervaring zeggen dat je als gedetacheerde na een jaar vaak alsnog vast in dienst treedt nadat je zeker weet dat het jouw droombaan is of gaat worden!

 

Zeker in onze Bouw en Vastgoedbranche is het aangeboden werk niet alleen met piekmomenten nodig, en gaan wij bij Meinselect voor duurzame matches waarbij je als kandidaat voor een bepaalde tijd mooie werkervaring op kunt doen bij mooie werkgevers binnen de Bouw of Vastgoed.

 

Werk jij als bouwer graag op projectbasis, dan horen we graag voor welk soort project jij graag je mouwen opstroopt, dan kijken wij welke opdrachtgevers uit ons netwerk hierbij matchen. Je bent welkom!