Werken voor Meinselect betekent dat je deel uitmaakt van het pensioenfonds bpfBOUW.

header-img

 

In 2015 heeft bpfBOUW in totaal voor 782 miljoen geïnvesteerd in vastgoedbeleggingen. De vastgoedportefeuille groeide hiermee uit tot 7,5 miljard euro. Het rendement over de totale vastgoedportefeuille bedroeg 12,8%.

 In 2015 heeft bpfBOUW – voor het tweede jaar op rij – de hoogste Green Star classificatie binnen de Global Real Estate Sustainability Benchmark (GRESB) behaald. Het komende jaar gaat bpfBOUW het gehele duurzame beleggingsbeleid verder aanscherpen,

 Het pensioenlandschap zal in 2016 ook weer veranderen. Onlangs werden de pensioenfondsen geraakt doordat de chinese economie onderuit ging. En pensioenfondsen beleggen wereldwijd.
“BpfBOUW staat al jaren voor een solide beheer van pensioengelden en gelooft nog steeds in de meerwaarde van het collectief. Maar de wereld om ons heen verandert, dat staat vast. Als we die solide pensioenpartner willen blijven, is het belangrijk dat we onszelf een spiegel voorhouden: sluiten wij nog aan op wat de markt van ons vraagt en hoe kunnen wij mee in die veranderingen?”, aldus Mieke van Veldhuizen van bpfBOUW. De relatie die bpfBOUW met bestaande deelnemers, werkgevers en sociale partners onderhoudt is van groot belang. “We merken echter dat jongere deelnemers en kleinere werkgevers een grotere afstand tot bpfBOUW ervaren, die willen we gaan overbruggen”, aldus Mieke van Veldhuizen. Samen met al haar stakeholders wil bpfBOUW ervoor zorgen dat een goede en betaalbare pensioenvoorziening met een optimaal resultaat blijft bestaan.

Meinselect heeft vertrouwen in bpfBOUW en we vinden het van belang dat wij een goede pensioenvoorziening aanbieden aan onze medewerkers. Wij kijken naar de pensioenvoorziening die de werkgever aanbiedt en maken voor onze medewerkers gebruik van bpfBOUW of StiPP Pensioen.