Arbeidsmarkt staat onder druk….

header-img
 

Momenteel staat de arbeidsmarkt behoorlijk onder druk. Vraag en aanbod is niet meer op elkaar af te stemmen. De behoefte naar goed, gekwalificeerd persoon is zo groot dat je als werkgever eigenlijk geen tijd meer te verliezen hebt. Iedereen wordt dagelijks benaderd via social media, LinkedIn is een handig hulpmiddel maar er zijn steeds meer professionals die bewust hun profiel deactiveren. Ze worden moe van alle berichten van recruiters, hr- professionals of werkgevers die staan te springen om personeel. 

 

Binnen de bouw is er dagelijks behoefte aan werkvoorbereiders, uitvoerders of projectleiders. Wij merken dat de noodzaak nu vooral aan de uitvoerende kant ligt. Bouwers krijgen de projecten niet meer binnen de gestelde termijn afgerond. Er moet dus geschakeld worden. 

 

Omdat er zo ontzettend aan iedereen getrokken wordt, zijn sollicitanten steeds kritischer en raken ze soms gefrustreerd over het feit dat werkgevers niet altijd het juiste gedrag laten zien tijdens de sollicitatieprocedure. Als je als werkgever binnen twee weken niets van je laat horen, verliest twee-derde van de kandidaten zijn of haar belangstelling voor een vacature. Het is dus echt van belang om snel, maar vooral ook correct, te schakelen en te handelen. Want deze toppers ben je zo kwijt en ze zullen vrienden of kennissen ook niet aanbevelen om bij uw organisatie te solliciteren.  

 

Enkele tips voor een vlotte sollicitatieprocedure:

• Zorg ervoor dat u vooraf duidelijk bespreekt waar uw organisatie naar op zoek is;
• Maak een strakke planning voor de sollicitatiegesprekken met de juiste personen (beslissingsbevoegd) daarbij;
• Kom vervolgens snel met een uiteindelijk voorstel;
• Zorg voor heldere communicatie en dat u bereikbaar bent.
 

Meinselect ondersteunt u graag bij dit proces. Maar ook dan geldt, wees duidelijk in uw verwachtingen. Ook wanneer er een kandidaat op gesprek komt, is het belangrijk dat u over de juiste informatie beschikt of dat een kandidaat met de juiste mensen aan tafel zit. Alleen op deze manier weet je iemand te boeien en te binden voor uw organisatie. 

 
Ondersteuning nodig? 
Neem contact op met Meinselect: [email protected] of telefonisch 076-5143600. Zodat we samen snel kunnen schakelen en de juiste kandidaat voor u kunnen binnenhalen. 
 

Ontvangt u onze nieuwsbrief al, met daarin onze beschikbare kandidaten?